Latest Album

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut rhoncus risus mauris, et commodo lectus hendrerit ac.

banner
Dora Lewis

IDA REDIG

Ida Redig har under de senaste åren skördat stora framgångar med sin musik, både som artist och låtskrivare men även som producent. Hon har bland annat släppt tre soloalbum, synts i både radio och TV samt nominerats till SKAP:s producentpris för årets bästa musikproducent.

Hon går under producentnamnet GIRL och hennes produktioner har du kunnat höra världen över i reklamer så som McDonalds, BMW, Coop och KungSängen samt i soundtracket till Kanal 5:s dramasatsning Gåsmamman. Sommaren 2017 gjorde hon succé i TV4s Lotta på Liseberg och blev även senare nominerad till Roygalans pris ”Bästa musik i reklamfilm”.

2018 är Ida Redig en av de 28 tävlande i Melodifestivalen med låten ”Allting som vi sa” som hon varit med och skrivit och producerat själv. Efter Mello är det dags för henne att inta Diggiloo-scenen – även det för första gången.

– Jag har alltid gått min egen väg. Jag har kompromisslöst skapat och släppt min musik på mina villkor. Har alltid vågat testa nya saker och pushat gränser, heller aldrig varit rädd för att misslyckas. Idag kan jag stolt säga att jag nått ett stort delmål i min karriär med min medverkan i melodifestivalen, det är jag som tagit mig hit – ingen har tryckt på en knapp åt mig. Det är genom hårt arbete utan genvägar jag står här idag. Jag kommer göra allt för att vinna och ser fram emot att möta en ny publik genom Melodifestivalen och Diggiloo.

Ida tävlar i Melodifestivalens deltävling 2 på hemmaplan i Göteborg den 10 februari.